ZonZelf - zonnepanelen op eigen dak

zonzelf

Stroom van eigen dak

Wilt u 25 jaar een vaste elektriciteitsprijs? Bijdragen aan een beter milieu? Zelf ‘energieproducent’ worden? Dan is ZonZelf iets voor u. U kunt zich aanmelden met het formulier onderaan de pagina.

Waarom collectieve inkoop

Op het internet staan heel veel aanbiedingen. Zelf de juiste panelen kiezen is moeilijk: Is de kwaliteit wel goed? Hoe zit het met garanties? Wie komt de panelen plaatsen? Is het dak wel geschikt? Hoeveel panelen heb ik nodig? Hoe regel ik het met de energieleverancier? Mensen zien door de bomen het bos niet meer. Vaak worden er dan geen panelen aangeschaft. Daarom heeft DEcAB al dat uitzoekwerk al voor u gedaan. U kunt met een gerust hart via DEcAB uw panelen aanschaffen!

Voor wie is het?

Dit project is voor particulieren en kleine bedrijven (kleinverbruikers van stroom tot ongeveer. 10.000 kWh per jaar). We hebben oplossing vooralle soorten daken: voor schuine,platte daken,Voor daken die gunstig op het zuiden liggen, maar ook voor daken die minder gunstig op de zon zijn gelegen

Wat heeft DEcAB al voor u gedaan

Wij hebben u ‘ontzorgd’! Als u via ons zonnepanelen bestelt, dan is van a tot z door ons geregeld dat de juiste zonnepanelen op de juiste manier bij u worden geïnstalleerd.

Na een zorgvuldige selectieprocedure hebben we zonnepanelen van het merk SolarWatt (nu nog de website van CentroSolar) gekozen. Duitse panelen met een hoge opbrengst en betrouwbaarheid. We bieden een nieuwe generatie zonnepanelen, de SolarWatt 60 P Style. Een glas op glas paneel met een langere lineaire vermogensgarantie. De gelijkstroom uit de panelen moet worden omgezet in wisselstroom. Dat gebeurt door een ‘omvormer’, een kwetsbaar apparaat waar storingen kunnen optreden als niet voor het juist merk en type worden gebruikt. Wij hebben gekozen voor Kostal, SMA en Mastervolt omvormers.

De installatie van de panelen op het dak en de aansluiting op het stroomnet moet goed gebeuren. DEcAB heeft een goede en betrouwbare installateur uit de streek in de arm genomen: tibo-veen Installatietechniek .

Voor de aankoop en de installatie van de zonnepanelen hebben we scherpe prijzen afgesproken die alleen gelden voor mensen die lid worden van de coöperatie DEcAB.

Wat levert het op?
Omdat er minder fossiele brandstof voor de opwek van stroom nodig is, levert u een bijdrage aan verbetering van het milieu. Ook worden we een klein beetje onafhankelijker van de grote stroomproducenten en de landen die kolen, olie en gas leveren. Tot slot, ook niet onbelangrijk leveren de panelen financieel rendement op.

Hoe kunt u meedoen?

Onderaan de pagina vindt u het formulier waarmee u kunt aangeven dat u een offerte wilt hebben voor de aanschaf van zonnepanelen. U kunt het digitaal invullen en versturen. U kunt ook het pdf-document 'formulier aanmelding ZonZelf' uitprinten, invullen en per post versturen.
Een medewerker van het installatiebedrijf komt bij u langs om de situatie op te nemen, zodat er een maatwerkplan en een maatwerkofferte gemaakt kunnen worden. Geef aan hem ook het jaarlijkse stroomverbruik op.

U krijgt van het installatiebedrijf een offerte. Als u de panelen wilt aanschaffen, dan stuurt u een getekende offerte retour naar het bedrijf. Bij de offerte zit ook een berekening met de te verwachten stroomproductie en de inschatting van de terugverdientijd.

Van het installatiebedrijf krijgt u een lidmaatschap van DEcAB voor één jaar. Hopelijk blijft u daarna ook lid.

Het document 'beschrijving procedure zonzelf' kunt u downloaden. Hierin staat een meer uitgebreide beschrijving hoe u mee kunt doen.

Prijzen zonnepanelen

Wat kost het aankopen en installeren van zonnepanelen? Dat is toch ook een belangrijke vraag.
DEcAB heeft voor u hele gunstige afspraken gemaakt met de leverancier van de panelen en met de installateurs.
In het document 'Brochure ZonZelf v.a. april 2015' zijn voorbeeldberekeningen opgenomen voor 6, 8, 10, 12, 16 en 20 panelen voor schuin dak, SolarWatt 60P Style. Het is natuurlijk mogelijk om andere aantallen te kopen.

De panelen zijn van doorzichtig glas op glas met een zwart aluminium frame.

Er is op de flyer beschreven wat er precies binnen de prijzen wordt geleverd.
Het kan zijn dat er voor uw situatie net iets anders gedaan of geleverd moet worden. U krijgt altijd een gespecificeerde offerte.

centrosolar_vision_explosion_en

Subsidiemogelijkheden

Gemeenten

Gemeente Werkendam: De gemeente heeft een pot voor klimaatsubsidie. De regeling kunt u vinden op de website van de gemeente Werkendam.

Gemeente Aalburg:
Voor zover bekend, geen subsidiemogelijkheden

Gemeente Woudrichem: Voor zover bekend, geen subsidiemogelijkheden

Rijksoverheid

De subsidiepot van de Rijksoverheid is leeg. Helaas zijn er momenteel geen subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen voor burgers.

Aanmelding voor ZonZelf

Onderaan de pagina staat een formulier dat u digitaal kunt invullen en versturen.
Het is ook mogelijk om het document 'ZonZelf aanmeldformulier' uit te printen en per post te versturen.

Digitaal aanmelden voor ZonZelf:

Algemene gegevens
Ik heb interesse in een offerte voor zonnepanelen kWh stroom kWh stroom hoog tarief kWh stroom laag tarief
Installateur
Betaling via
Lidmaatschap