Verduurzamen van eigen woningen

logohoom

Bijna iedereen weet dat er allerlei mogelijkheden zijn om de woning energiezuiniger te maken, maar welke is nou het meest aantrekkelijk in uw situatie. Er zijn zoveel verschillende maatregelen, bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, dak- of vloerisolatie, plaatsen van dubbel glas. Welke materialen zijn nou het beste? Welke aanbieder is geschikt om de maatregelen voor een redelijk prijs uit te voeren? Allemaal redenen om niets te doen. Dat is jammer en onnodig: DEcAB adviseert bewoners van Altena graag over het verduurzamen van hun woning.

DEcAB gaat in Altena bewoners kern voor kern adviseren. Dat doen we samen met Hoom, die onafhankelijke energiebespaarservice levert. Dat betekent dat adviseurs van Hoom u helpen bij het bepalen van de maatregelen die u kunt nemen. Als u maatregelen wil treffen, dan kan dat met behulp van geselecteerde bedrijven, tegen scherpe tarieven op een zeer professionele manier. Hoom helpt u bij het aanvragen en beoordelen van de offertes. Ook bij de realisatie staan ze klaar met raad en daad.

Wilt u advies met een persoonlijk gesprek, dan komt Maaike Wolfs bij u langs. Zij beoordeelt uw woning en u gezinssituatie. Samen met u geeft ze aan welke maatregelen u kunt treffen. Is de keuze gemaakt? Dan kan Hoom u weer verder helpen met de keuze van de aannemer. Een adviesgesprek is beschikbaar voor leden van DEcAB. U kunt voor € 12,50 ook lid worden en zo gebruik maken van deze service.

Wijk en Aalburg in de spotlights
In april en mei 2017 voert DEcAB actie in Wijk en Aalburg. DEcAB werkt daarvoor samen met de gemeente Aalburg. Op maandag 10 april is er om 20:00 uur een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis. Daar wordt de werkwijze uitgebreid uitgelegd. U kunt ook uw vragen kwijt. Hoom geeft voorbeelden van maatregelen aan woningen: wat kost het en wat levert het op.
Bewoners van Wijk en Aalburg kunnen zich hier aanmelden om advies te krijgen. Maar misschien heeft u nu al vragen. Die kunt u stellen via de site van Hoom.
Ook kunt u op die site meedoen aan een enquête en kans maken op een Waku Waku lamp.

gemeente-aalburg